Başkanımızdan  “18 Mart Çanakkale Zaferi” Mesajı

Belediye Başkanımız Sayın  Hasan Koçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkanımız  mesajında şu ifadelere yer verdi; “107 yıl önce Aziz Türk milleti, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatanına duyduğu sevgi ve inançla Çanakkale’de destan yazmıştır. Bu zafer Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını dünyanın sömürgeci devletlerine haykıran bir destan olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır. Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ilham kaynağıdır.

Vatanı, milleti ve bağımsızlığı uğruna yedi düvele karşı yokluk içinde var olma mücadelesi veren aziz ecdadımız, o gün tüm imkânsızlıklara rağmen kazandıkları zaferle geleceğimize rehber olan Çanakkale ruhunu bizlere miras bırakmışlardır. Bu kutlu Çanakkale ruhu; dünden bugüne, bugünden yarına vatanımıza, bayrağımıza kastetmeye çalışanların önünde geçilmez bir set olmaya devam edecektir. Ecdadımızdan aldığımız bu güçlü mirasla devletimizin ve milletimizin bekasına sahip çıkarak istikbal yolculuğumuzu sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilerek ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

17 Mart 2022